8 Nisan 2012 Pazar

Hacıbaşar

İstanbul'da birçok farklı yerde hizmet veren Hacıbaşar, evime en yakın kebapçı olması sebebiyle benim bir iki defa tercih ettiğim bir mekan. genel olarak beklentiniz üst düzey bir lezzet veya servis değilse sizi hayal kırıklığına uğratmaz. ama benim için lezzet cazibesi olmaktan çok vasat üstü garanti yemek sunduğunu düşündüğüm bir kebapçı.

ilk defa gittiğim her kabapçıda, eğer özel bir şey tatmak için gitmediysem kuzu şiş yemeyi tercih ederim. benim için kuzu şiş bir nevi margharita pizza gibidir. eğer margharita pizza güzelse tüm pizzalar güzeldir, mekanı bu yemek üzerinden değerlendirebiliriz. kuzu şiş de aynı şekilde, eğer güzelse mekandaki diğer yiyeceklere bir şans vermek gerekir, yok kuzu şiş güzel değilse bir daha o mekana uğramam.

Hacıbaşar'da başlangıç olarak küçük bir toprak kapta eritilmiş kaşar başlangıç olarak geliyor. bence diğer restoranlarda yaptıkları gibi çok da lezzetli olmayan tulum ve tereyağı yerine daha orijinal bir fikir. sıcak kabın içinden alırken uzadıkça uzayan kaşar ile açlığı bir nebze yatıştırmak gayet keyifli.




















Sonrasında kuzu şiş geliyor. çok özenli bir sunumu yok, iri taneli bulgur pilavı, közlenmiş domates ve biber, soğan ve yeşilliklerle sunuluyor. sulu ve lezzetli pişirilmiş olduğunu ilk lokmada anlıyorsunuz. ancak et istanbul'da bulunabilecek standartların ötesinde bir lezzet sunmuyor. kuzu şiş için vasat-üstü demek yanlış olmaz.























kuzu şiş gibi bir kriter ölçütü de adana.. hatta adanalıların deyişi ile kebap. eğer kebap güzelse, diğerleri de etler açısından güzeldir diye düşünebiliriz. o yüzden diğer tercihimiz ise adana oluyor.

adananın sunuşu da kuzu şişten pek farklı değil. kendi adıma, kebaplar veya etler direkt tabağın üstüne konduğunda önyargılı davranabiliyorum. etlerin soğumaması için lavaş üzerinde servis edilmesi ve hatta üstüne de bir sıra lavaş kapatılması adettendir. gelen kebap bu şekilde sıcaklığını korur, buz gibi porselen tabağın soğuğu ile kebap da soğumamış olur. adananın da tadı da kuzu şişten pek farklı değil, onun için de vasattan öte bir beklentiniz olmaması lazım.
 






















aynı zamanda döner ve iskender de bulabildiğiniz mekanda tercihimiz kardeşimin garanti yemeği iskenderden yana oluyor. kendi standartları içinde değerlendirirsek döner eti iskender için daha uygun. zaten doğalgaz ile piştiği için odun lezzeti vermiyor elbette. zaten etin de çok iddialı bir lezzeti olmadığını farketmiş olmalılar ki aşırı derecede yoğun salçalı bir iskender servis ediliyor.ben salçanın yoğun tadından başka bir tat alamadığım için iskendere bu mekanda tercih edilebilecek son alternatif gözüyle bakıyorum.

























istanbul'daki mekanlara bakarsak kebapçı kategorisinde çok daha iyilerine ulaşmak mümkün ama Hacıbaşar da genel ortalamanın altında olmayan bir mekan. gitmediyseniz çok büyük tadları kaçırmadınız, ama giderseniz de hayalkırıklığı yaratacak bir mekan değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder